Bedevaarten

Bedevaarten parochie H. Augustinus in 2019

(1) Een- en driedaagse bedevaart naar Kevelaer van 8 t/m 10 augustus 2019

Voor de 125e keer sinds de oprichting in 1894  wordt de jaarlijkse zomerbedevaart naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer georganiseerd door de Haagse Bedevaarten.

In het kader van dit heugelijke jubileum zullen alle traditionele liturgische plechtigheden een extra feestelijk tintje hebben.

Gezinnen worden dit jaar uitgenodigd om deel te nemen aan het speciale programma voor ouders en kinderen, zie de speciale pagina hiervoor op onze website.

De geestelijke leiding heeft onze moderator pastoor J.H. Smith uit Leiden, bisschop van den Hende zal op vrijdag hoofdcelebrant zijn in de Hoogmis, een plechtige en feestelijke viering.

 

Er zijn diverse opstapplaatsen, waaronder Leiden, Leidschendam-Voorburg, Den Haag en Rotterdam.

 

Folders met inschrijfformulieren vindt u vanaf begin juni in alle kerken van uw parochie, maar u kunt deze ook vinden op onze website. Er zijn verschillende opties en prijzen.

Kinderen tot 14 jaar kunnen gratis deelnemen aan de eendaagse bedevaart mits er een betalende volwassene hen begeleidt.

 

Wij hopen u te zien in Kevelaer.

Voor meer informatie en uw vragen: kijk op onze website www.bedevaart.nl of

bel 010-4149577 of stuur een email naar dehaagsebedevaarten@gmail.com

 

Vriendelijke groeten

Ineke Huitema-Versteeg, secretaris Haagse Bedevaarten

 

(3) Verslag Stille Omgang op  zaterdagavond 16 maart 2019

 

Met 35 personen van alle parochiekernen van de H. Augustinus, met opstapplaatsen in alle kernen, hebben wij zaterdagavond en -nacht weer deelgenomen aan de Stille Omgang in het hart van Amsterdam.

De traditionele eucharistieviering aan het begin van de bedevaart, met als hoofdcelebrant Mgr. van Hout bisschop van het bisdom Leeuwarden / Groningen en concelebratie door pastoor Michel Hagen, was deze keer in een volle schitterende neogotische Sint-Franciscus Xaverius kerk, de Krijtberg.

Hierna zijn wij gestart om 23:30 uur op het Spui stilzwijgend de eeuwenoude route van 5 kwartier die de pastoor van de Oude, Sint Nikolaas, Kerk in 1345 met het Allerheiligst Sacrament door Amsterdam maakte liepen.

Het weer zat, zoals meestal tijdens de Stille Omgang het geval is, mee en behalve af en toe een stevige bries ging het pas regenen toen wij net in de bus voor de terugreis zaten, waarna wij rond 02:00 uur de pelgrims weer bij de diverse opstapplaatsen hebben afgezet.

Zoals gebruikelijk werd op de heenreis, naast informatie over de Stille Omgang een deel van de Rozenkrans gebeden door de pastoor en op de terugreis konden wij genieten van de heerlijke broodjes, koffie, thee en limonade van Thea den Hollander.

Deze bedevaart ter ere van het Allerheiligste Sacrament wordt, na gedurende de reformatie verboden te zijn geweest, sinds 1880 weer gelopen met op het ogenblik rond de 6000 deelnemers.

 

Op 6 Juli 2019 is de Nationale Bedevaart naar de Martelaren van Gorcum waar wij net als vorige jaar weer in parochieverband aan zullen deelnemen.

 

Erik van Blerk

 

(4) Andere bedevaarten die in 2019 worden georganiseerd in parochieverband zijn:

 

– 10 juni 2019: Springprocessie in Echternach (Luxemburg).

 

Onderstaande bedevaarten kunnen op eigen gelegenheid worden gemaakt.

–  17 augustus 2019: Jeroensommegang in  Noordwijk.

Ruim van te voren zal aan deze bedevaarten in het parochieblad en in de kerken aandacht worden besteed.

Andere bedevaarten gaan o.a. naar Heiloo, Smakt, Kevelaar, Banneux en Beaurain. Zie het parochieblad en de folders achterin de kerken.

Erik van Blerk
tel.mobiel 06-5125.5861