Bedevaarten

Bedevaarten parochie H. Augustinus in 2019

(1) Afsluitingbedevaartseizoen Haagse bedevaarten

 

Uitnodiging voor het Marialof op zondag 6 oktober 2019

Het bestuur van de Broederschap nodigt alle leden en belangstellenden, in de Mariamaand oktober, uit voor een plechtig Lof met Rozenkransgebed op zondag 6 oktober a.s. in het Willibrordushuis, Oude Molstraat 35 in Den Haag. Aanvang 15.00 uur.

Dit is de afsluitende plechtigheid van ons bedevaartseizoen én jubileumjaar 2019 en wij hopen dat velen hierbij aanwezig kunnen zijn.

Deelname is kosteloos, aanmelding is niet nodig én neem gerust een belangstellende mee.

Voor informatie mail naar dehaagsebedevaarten@gmail.com of bel 010 4149577.

Het Willibrordushuis is te bereiken met de tramlijn 16 (halte Gravenstraat).

 

(1) Sluitingsbedevaaart naar Kevelaer

 

Sluitingsbedevaart naar Kevelaer

Het jaar loopt ten einde, niet alleen het kalenderjaar maar in Kevelaer betekent dit ook dat het bedevaartjaar 2019 ten einde loopt.  Dit wordt op plechtige wijze officieel afgesloten.  Het is een bijzonder moment, de sluiting duurt tot het komend voorjaar en dan zal het seizoen weer plechtig geopend worden op donderdag 30 april 2020.

 

Zoals altijd organiseert de Haagse Bedevaarten ook in dit Jubileum jaar deze reis naar Kevelaer van 31 oktober t/m 1 november. Hierbij kunt u aanwezig zijn. Informatie om u in te schrijven, kunt u vinden op  onze website www.bedevaart.nl of in de folders beschikbaar in uw parochiegemeenschap.

 

Donderdag 31 oktober

Het vertrek kan plaatsvinden rond 7.45 uur vanaf Leiden, Leidschendam, Den Haag en Rotterdam. Uiteraard kunt u ook aansluiten met eigen vervoer.

Na het inchecken en de lunch in het hotel kunt u deelnemen aan een kruisweg en bij het plechtig Lof wordt de bedevaartkaars gewijd.

 

Vrijdag 1 november

De Pontificale Hoogmis vindt plaats in de Basiliek met mgr. H. Smeets, de bisschop van Roermond, waarna de preek en de Pauselijke Zegen in het Forum Pax Christi worden gegeven.

Na het diner is er afscheid van de Genadekapel en gelegenheid tot het laten zegenen van de devotionalia. Rond 18 uur zal de bus de eerste stopplaats terug naar huis weer aandoen.

 

Deelnamekosten per persoon

– 2-persoonskamer met douche/Wc                                  € 145,-

– 2-persoonskamer met douche/Wc, eigen vervoer        € 123,-

– toeslag 1 persoonskamer                                                   €   14,-

De kosten zijn inclusief: vervoer, lunch, diner,  overnachting met ontbijt, warme middagmaaltijd, groepsreisverzekering en bedevaartkosten (porto, drukwerk, stipendia e.d.).

 

 

(2) Verslag Stille Omgang op  zaterdagavond 16 maart 2019

 

Met 35 personen van alle parochiekernen van de H. Augustinus, met opstapplaatsen in alle kernen, hebben wij zaterdagavond en -nacht weer deelgenomen aan de Stille Omgang in het hart van Amsterdam.

De traditionele eucharistieviering aan het begin van de bedevaart, met als hoofdcelebrant Mgr. van Hout bisschop van het bisdom Leeuwarden / Groningen en concelebratie door pastoor Michel Hagen, was deze keer in een volle schitterende neogotische Sint-Franciscus Xaverius kerk, de Krijtberg.

Hierna zijn wij gestart om 23:30 uur op het Spui stilzwijgend de eeuwenoude route van 5 kwartier die de pastoor van de Oude, Sint Nikolaas, Kerk in 1345 met het Allerheiligst Sacrament door Amsterdam maakte liepen.

Het weer zat, zoals meestal tijdens de Stille Omgang het geval is, mee en behalve af en toe een stevige bries ging het pas regenen toen wij net in de bus voor de terugreis zaten, waarna wij rond 02:00 uur de pelgrims weer bij de diverse opstapplaatsen hebben afgezet.

Zoals gebruikelijk werd op de heenreis, naast informatie over de Stille Omgang een deel van de Rozenkrans gebeden door de pastoor en op de terugreis konden wij genieten van de heerlijke broodjes, koffie, thee en limonade van Thea den Hollander.

Deze bedevaart ter ere van het Allerheiligste Sacrament wordt, na gedurende de reformatie verboden te zijn geweest, sinds 1880 weer gelopen met op het ogenblik rond de 6000 deelnemers.

 

Op 6 Juli 2019 is de Nationale Bedevaart naar de Martelaren van Gorcum waar wij net als vorige jaar weer in parochieverband aan zullen deelnemen.

 

Erik van Blerk

 

(4) Andere bedevaarten die in 2019 worden georganiseerd in parochieverband zijn:

 

 

Onderstaande bedevaarten kunnen op eigen gelegenheid worden gemaakt.

Ruim van te voren zal aan deze bedevaarten in het parochieblad en in de kerken aandacht worden besteed.

Andere bedevaarten gaan o.a. naar Heiloo, Smakt, Kevelaar, Banneux en Beaurain. Zie het parochieblad en de folders achterin de kerken.

Erik van Blerk
tel.mobiel 06-5125.5861