Jammer ,we moeten weer terug qua mogelijkheden van kerkbezoek in verband met Corona

Na de ophef van afgelopen weekend over drukbezochte kerkdiensten in Staphorst heeft minister Grapperhaus gesproken met kerkelijke koepels, waarin ook de Rooms katholieke Kerk is vertegenwoordigd. De uitkomst is dat maximaal 30 mensen bijeen mogen komen in een religieuze bijeenkomst en dat daarbij niet gezongen mag worden.

De bisschoppenconferentie heeft laten weten dat zij vóór het komende weekeinde komt met een vertaling van de oproep van minister Grapperhaus voor de eigen parochies.

Waarschijnlijk (er is nog geen definitieve verklaring) gaat het de volgende richting uit:

  • Maximaal 30 mensen
  • Geen samenzang (deden we toch al niet)
  • Geen koorzang
  • Wel 1 of 2  cantores

Weer reserveren vanaf 17 oktober 2020

Inmiddels is er een nieuwe richtlijn van de bisschoppen, waaruit blijkt dat wij inderdaad met maximaal 30 kerkgangers moeten gaan werken vanaf zaterdag/zondag 17/18 oktober dan moet u weer reserveren indien u een Mis wilt bijwonen op zaterdagavond of zondagmorgen. Dit geldt vanaf 17 oktober 2020 voor de weekeindvieringen.

De bisschoppen hebben er per 10 oktober aan toegevoegd: dat zij vragen ons óók om een mondkapje te dragen in de Mis en dit alleen bij het ter communie gaan af te doen.

Dat reserveren past niet bij de gastvrije sfeer van de kerk, maar in deze situatie kan het helaas niet anders. Uw parochie had in het begin van de zomer een reserveringssysteem ontwikkeld. Dat wordt dan weer van kracht.

We hebben toen geprobeerd het zo eerlijk en eenvoudig mogelijk te houden. 

Het volgende systeem geldt – behoudens de maatregelen van de bisschoppen – vanaf 17 oktober 2020 voor de weekeindvieringen.

Zo eenvoudig mogelijk:

Als u belt tussen 09.30-12.30uur naar het secretariaat van onze parochiekern/Hans van Spronssen 070-511.8133 , kunt u dan een plek in de Mis reserveren. U kunt dat ook per email doen (willibrordwassenaar.desloep@hetnet.nl).

Uw reservering moet uiterlijk donderdag voorafgaand aan de betreffende  zaterdag of zondag binnen zijn. U krijgt dan bericht of u wel/niet de Mis kunt bijwonen; het voordeel van telefonisch reserveren is dat u dan meteen te horen krijgt of u kunt komen!

Zo eerlijk mogelijk:

Op grond van het tijdstip van telefoon of email wordt een lijst met volgorde van reservering gemaakt.

De eerste dertig op de lijst krijgen een plek in de viering voor de aanstaande zaterdag of zondag . De volgende dertig voor de week daarop. Zij staan dan bovenaan de lijst voor die zaterdag of zondag. Zo willen we voorkomen dat altijd dezelfde personen in de kerk zitten, namelijk degenen die snel reserveren. Op deze manier komt iedereen aan de beurt, zij het misschien in een andere week.

In de doordeweekse vieringen wordt het aantal van dertig niet overschreden. Hier kunt u gewoon naar toe komen

NOOT:

Los van het bovenstaande kan in onze parochie H. Augustinus iedere zondag een viering via live – stream gevolgd worden. De link hiervoor vindt u elke week op de website van de parochie: https://www.parochie-augustinus.nl/

d.d. 10 oktober 2020