onze pastoor op scooter

 

De Parochie H. Augustinus omvat naast Wassenaar de dorpen Katwijk, Oegstgeest en Voorschoten. Voor deze vier dorpen zijn er twee priesters, kapelaan Boris Plavcic en pastoor Michel Hagen.

Zij pendelen daarom elke zondagochtend tussen twee vieringen, de vroege viering van 9.30 uur in Katwijk of Wassenaar en de late viering om 11.00 uur in Oegstgeest of Voorschoten.

Voor parochianen is het inmiddels een vertrouwd beeld: de priester snelt de kerk uit om op tijd voor de volgende viering in de andere kerk te zijn. Hiervoor hebben ze dan ongeveer 15 minuten, maar het is ook al snel korter.

Maar wat doe je als je op zondag 15 september van de Sint Willibrordus in Wassenaar naar de H. Laurentius in Voorschoten moet, terwijl de N44 dicht is en oversteken met de auto naar de Papenweg ook niet gaat? Pastoor Michel Hagen liet zich niet uit het veld slaan en leende een elektrische scooter van zijn collega pastoraal werker Dirk Gudde … en zo verscheen hij precies op tijd in Voorschoten.

 

 

 

 

VideoVideo